Čak 24 kilometra kamionska kolona na bugarsko-turskoj granici


24 kilometra kamionskih kolona na bugarskoj granici

Kamioni, koji voze izvozni teret koji su kupili u Turskoj u europske zemlje, formirali su kolonu do 24 kilometra na graničnom prijelazu Hamzabeyli, koji se otvara od Edirna prema Bugarskoj. Vozači kamiona koji su čekali u redovima na Carinskom prelazu Lesovo zbog pooštrenih kontrola nakon ulaska susjedne zemlje u schengenski prostor žalili su se na duga čekanja i tražili da im se poboljšaju uvjeti.

Postignut je dogovor da Bugarska i Rumunjska od 31. ožujka djelomično pristupe schengenskom prostoru koji omogućuje slobodno kretanje unutar Europske unije (EU).

Nakon razvoja događaja, počele su se pooštravati kontrole na bugarskoj carini u Lesovu, nasuprot carinskih vrata Hamzabeyli, koja izlaze iz Turske u Bugarsku.

Pojačanim kontrolama, kamioni koji prevoze izvozne proizvode iz Turske u europske zemlje formirali su kolonu do 24 kilometra na cesti Hamzabeyli. Hamzabeylijev TIR park kapaciteta 750 mjesta također je bio ispunjen vozilima.

Vozač kamiona Nurullah Güneş, koji je tekstilne proizvode koje je kupio iz Istanbula povezao u Englesku, rekao je: “Sinoć u 02:00, čekao sam u redu na 35 kilometara, imam još 18 kilometara do ulaska u TIR park. Nije jasno kada ćemo doći će do parka, možda 15, možda 20. “Još uvijek moramo satima čekati u redu. Ne znamo zašto se problem događa, volio bih da znamo. Ovdje se često susrećemo s ovim problemom, posebno ovih mjeseci svake godine”, rekao je.

Navodeći da su prešli dug put da bi mogli donijeti kruh svojoj kući i bili korisni Turskoj, Güneş je rekao: “Razlog zašto idemo u Europu i natrag je da budemo korisni našoj zemlji, da donesemo kruh sebi i Naša djeca. Ali taj krug ovdje obično traje 25 dana zbog reda.” “Ovo je financijski i moralni problem za nas i našu zemlju. Mi živimo u našim vozilima .U tim vozilima kao da živimo kod kuće, osim toga, ima i incidenata s ilegalnim imigrantima, a mi se moramo nositi s tim.” on je rekao.

Povezane objave

KOMENTARI

ODGOVORITE

Molimo unesite Vaš komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime

PODIJELI

ZADNJE VIJESTI