Traže rješenje nakon zatvaranja mosta u Karakaju za teretnjake – radna grupa privrednika, prevoznika i špeditera najavila jednosatnu blokadu saobraćaja

Radna grupa preduzetnika, prevoznika i špeditera iz Zvornika najavila je jednosatnu blokadu saobraćaja na magistralnom putu Zvornik-Tuzla i Zvornik-Bijeljina kao izraz nezadovoljstva i protesta zbog njihove teške finansijske i ekonomske situacije, kao i zbog brojnih sati zadržavanja robe i vozila na alternativnim graničnim prelazima nastalim nakon stupanja na snagu Uredbe o zatvaranju mosta na graničnom prijelazu Karakaj za teretna vozila teža od pet tona.

S tim u vezi, uputili su dopis PU Zvornik da im se odobri jednočasovna blokada pomenutog puta, uz prolazak vozila hitne pomoći, vatrogasaca i službi javne bezbjednosti.

Grupa je navela i da su se obraćali nadležnima, ali zbog ozbiljnosti i nerazumijevanja tih institucija u pronalaženju rješenja za prevazilaženje situacije u kojoj su se našli, kao i činjenice da nisu dobili povratnu informaciju o početka radova na obnovi mostova, došli su do zaključka da treba preduzeti druge načine borbe kako bi se ovaj problem riješio.

Kako su naveli u zapisniku nakon sastanka, koji su nam dostavili, traže da se hitno donese odluka o privremenom otvaranju graničnog prijelaza Šepak ili Karakaj za motorna vozila teža od pet tona. Drugi zahtjev je da se popravi most na graničnom prijelazu Karakaj ili da se postavi pontonski most (preko oštećenog dijela mosta), a treći zahtjev je da se most u Karakaju pusti u funkciju odmah po završetku sanacije.

(infobirac)

Povezane objave

KOMENTARI

ODGOVORITE

Molimo unesite Vaš komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime

PODIJELI

ZADNJE VIJESTI