Propala ideja o WC-u za kamiondžije u kabinama – prodaja je išla presporo, proivođač bankrotirao

Transportni mediji iz Beneluksa izvijestili su o neobičnom bankrotu. To je utjecalo na tvrtku Truck-Toilet BV, specijaliziranu za proizvodnju i prodaju WC-a za kamione.

Vijest o ovom izumu pojavila se 2021. Truck-Toilet BV zatim je predstavio WC bez tekućine, montiran kao ladica uz donji krevet ili u obliku kutija postavljenih umjesto suvozačevog sjedala. Sve se to temeljilo na čvrsto zatvorenim vrećicama koje su sprječavale širenje neugodnih mirisa i bile su zamišljene kao rješenje za hitne situacije, poput osjećaja jake fiziološke potrebe kada se zaglavi u prometnoj gužvi. Sigurnu prirodu uređaja potvrdila je organizacija TÜV, a cijena je ispala manja od 900 eura, uključujući isporuku pet spomenutih vrećica.

U početnoj fazi, Truck-Toilet BV je izazvao veliki interes. Jedan od najvećih nizozemskih prijevoznika – Tielbeke Transport – čak je odlučio testirati ove uređaje u svojoj seriji Scania R (u verziji koja zamjenjuje sjedalo). Danas se, međutim, već zna da ovaj neobičan izum nije bio prihvaćen na tržištu. Njegov proizvođač upravo je proglasio bankrot jer nije mogao vratiti dug jednom od investitora.

Kako objašnjava sam osnivač tvrtke, tržište kabinskih WC-a je itekako postojalo i u posljednje tri godine uspjeli su pronaći određeni broj kupaca. Međutim, prodaja se nije razvijala dovoljno brzo da bi tvrtka mogla održati stabilnu financijsku situaciju. Stoga je danas teško procijeniti hoće li se naći novi investitor spreman spasiti tvrtku u stečaju i na tržište vratiti toalete.

Na kraju ću dodati da ovo nije jedina metoda za WC školjke koja se nedavno pojavila u industriji. U 2022. i 2023. opisao sam dva različita rješenja unutar Mercedes Actrosa, uključujući jedno koje je stvorio sam proizvođač kamiona, a drugo je ideja francuskog prijevoznika. U oba slučaja radilo se o rješenju koje se promoviralo uglavnom imajući na umu žene. Evo linkova: Premijera kamiona posebno za žene – wc i kupaonica u malom Actrosu i Novi traktor s kemijskim wc-om iza vozačkog sjedala – francuska ideja za žene

Povezane objave

KOMENTARI

ODGOVORITE

Molimo unesite Vaš komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime

PODIJELI

ZADNJE VIJESTI