Na autocesti A8 otvoren “pametni” parking – TRUCK STOP HAUSRUCK

Na autocesti A8 Innkreisautobahn, ASFINAG je prošli ponedjeljak, 11. marta, zvanično otvorio najmoderniji parking u Austriji, namijenjen isključivo teškom teretnom saobraćaju. Vozačima kamiona sada su na traci u smjeru Linza, blizu općine Weibern, na raspolaganju 112 novih parkirnih mjesta. Koncept “kolonskog parkiranja” omogućava optimalno iskorištenje dostupne površine. ASFINAG je u ovaj projekat uložio 19 miliona eura koje je posebno prilagođen potrebama vozača kamiona. Opremljen električnim punjačima, tuševima, aparatima za kafu i sokove i fitnes prostorom, ovaj parking ispunjava sve uslove. Autocesta A8 Innkreisautobahn u Gornjoj Austriji spada u nacionalne tranzitne koridore s najvećim udjelom teretnog saobraćaja.

Potpuno automatizirani sistem prepoznaje slobodna parking mjesta, a ovaj inteligentni nadzor upućuje vozače na određeno parking mjesto pri ulasku na terminal.

Deset mjesta predviđeno je kao mjesta za punjenje električnih kamiona. Na licu mjesta dostupno je i dvanaest električnih priključaka za hladnjače.

Područje za parkiranje nudi mjesta za 112 kamiona, a po prvi put na mreži ASFINAG parkinga primjenjuje se sistem kolonskog parkiranja. Ukupno 28 redova parkirnih mjesta omogućuje kompaktno parkiranje do četiri kamiona jedan iza drugog. Potpuno automatizirani sistem prepoznaje slobodna parkina mjesta, a ova inteligentna kontrola vozačima prilikom ulaska na terminal automatski dodjeljuje određeno parkirno mjesto prema željenom vremenu polaska. Ukupna popunjenost prikazuje se elektronski i na ulazu na truck-stop na autoputu putem led displeja.

Truck-Stop Hausruck isključivo je rezervisan za teški teretni saobraćaj i nije predviđen prilaz osobnim vozilima.

Povezane objave

KOMENTARI

ODGOVORITE

Molimo unesite Vaš komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime

PODIJELI

ZADNJE VIJESTI