Pojačana stopa krađe na Querfurter Platte na njemačkom autoputu A38

Parkirališta Querfurter Platte na njemačkom autoputu A38 počela su redovno da se pojavljuju u policijskim saopštenjima. Ovo je sramno dostignuće kradljivaca tereta kojima se ovo mjesto dopada.

Krajem novembra prošle godine iz kamiona parkiranog na Querfurter Platteu nestalo je 13 euro paleta s lego kockama tržišne vrijednosti od 4700,00 €. Mjesec dana kasnije, nekoliko invertera za fotonaponske sisteme, vrijedni približno, 20.900,00 €, uklonjeno je iz pauziranog kompleta. euro. Ove sedmice, lopovi su ponovo napali, ovaj put dva puta.

Prvo je u noći sa utorka na srijedu (12/13. marta) opljačkan komplet u kojem se nalazila elektronika. Uzete su četiri palete opreme procijenjene vrijednosti od 34.800,00 €. Međutim, sljedeće noći, sa srijede na četvrtak (13/14. marta), opljačkan je tovar šlemova za radove u šumarstvu. Procijenjena vrijednost ovog predmeta još nije utvrđena.

U oba slučaja krađama je prethodilo sječenje cerade. Dodatni gubici će stoga biti generisani potrebom za popravkom vozila. U međuvremenu, policija vrši istragu i pokušava da otkrije ko stoji iza svih navedenih krađa.

Nažalost, lokalni službenici u svojim saopštenjima ne preciziraju o kojim je tačno parkiralištima riječ. Prema tome, zločini su se mogli dogoditi i na Querfurter Platte Nord (prema Kaselu) i na Querfurter Platte Süd (prema Leipzigu).

Dotični parking na satelitskom snimku Google Maps:

https://maps.app.goo.gl/fNSTSJW7GF3DuYDo7?g_st=ic

Povezane objave

KOMENTARI

ODGOVORITE

Molimo unesite Vaš komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime

PODIJELI

ZADNJE VIJESTI