NEOČEKIVANI ŠVERC: KAMION SA SIROVINAMA ZA FARBE SKRIVAO LUKSUZNI BMW POD CERADOM

U posljednjim nedjeljama, carinski službenici i granična policija suočavaju se s izuzetno neobičnim pokušajima šverca, koji dodatno kompliciraju borbu protiv krijumčarenja. Ova neobična događanja uključuju skriveni luksuzni automobil na granici te kamion prepun sirovina za boje i lakove, unutar kojeg je pronađen automobil marke BMW. Ovo su samo neki od izazova s kojima se susreću carinici u očuvanju integriteta državnih granica.

U Gornjem Milanovcu, carinici su otkrili automobil marke BMW skriven pod ceradom kamiona, koji je prema dokumentaciji trebao prevoziti sirovine za proizvodnju boja i lakova. Vozilo, koje nije imalo registarske oznake, bilo je pažljivo osigurano kako bi ostalo neprimijećeno tokom transporta iz Slovenije. Ovaj slučaj ukazuje na kreativne metode krijumčarenja koje krijumčari koriste kako bi izbjegli carinske inspekcije.

Iako se često suočavaju s pokušajima šverca manje vrijedne robe poput cigareta i mesa, neočekivani skriveni automobili predstavljaju poseban izazov za carinske službenike, zahtijevajući dodatne napore i sofisticiranost u otkrivanju ilegalnih aktivnosti.

Nedugo prije toga, na graničnom prelazu Bartovci, carinici su zaustavili luksuzni automobil Porsche Panamera 4s, čija vrijednost premašuje 77.000 eura. Vozilom je upravljao državljanin Srbije koji nije bio registrirani vlasnik automobila. Dodatno, vozač nije posjedovao boravišnu ni radnu vizu, što je preduslov za upravljanje vozilom s inostranim registracijama. Automobil je zadržan do daljnjeg, dok traje proces razjašnjavanja okolnosti.

Povećane sigurnosne mjere i saradnja s drugim zemljama ključne su u borbi protiv ovakvih izazova, a pravovremeno otkrivanje i sankcioniranje krijumčara od presudne su važnosti za očuvanje integriteta državnih granica i suzbijanje ilegalnih aktivnosti.

Izvor: Crna Hronika

Povezane objave

KOMENTARI

ODGOVORITE

Molimo unesite Vaš komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime

PODIJELI

ZADNJE VIJESTI