EU SAOBRAĆAJNA INSPEKCIJA-IDEJA ZA MEĐUNARODNO KONTROLNO TIJELO

U transportnoj djelatnosti mogla bi se pojaviti nova inspekcijska služba. Djelovao bi na području cijele Europske unije, boreći se za poboljšanje uvjeta rada i poslovanja.

Osnivanje međunarodne agencije za osiguravanje poštivanja pravila u industriji cestovnog prometa predložile su belgijske vlasti, koje trenutno predsjedaju Europskom komisijom. Novo bi tijelo imalo dvije glavne uloge – stvaranje višegodišnjih planova za borbu protiv zlouporabe u prometu i držanje pojedinačnih država članica odgovornima za praćenje pravila Paketa mobilnosti.

Belgijci bi predložili da prometna agencija EU bude potpuno novo tijelo ili da se eventualno osnuje kao produžetak Europskog inspektorata rada (ELA) koji već djeluje na razini Europske unije. Bilo je i prijedloga da novo tijelo nadzire potpuno nova pravila, poput sustava minimalnih stopa za podizvođače, zabrane prodaje tereta ispod cijene.

Još se ne zna hoće li Belgijci uspjeti progurati ovaj plan. Vremena za to svakako imaju malo jer je predsjedanje Europskom komisijom prolazno i ​​za svaku državu članicu traje samo šest mjeseci.

Povezane objave

KOMENTARI

ODGOVORITE

Molimo unesite Vaš komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime

PODIJELI

ZADNJE VIJESTI