(VIDEO) PROFESIONALNI VOZAČ KAMIONA OŠTETIO SIGNALIZACIJU NA PRUŽNOM PRELAZU I POBJEGAO


Još jedan vanredni događaj desio se juče 29.02.2024. godine na putnom prelazu Vrbanja, kada je ne poštujući aktiviranu svjetlosnu, kao i drumsku signalizaciju, vozač kamiona ugrozio kako sopstvenu bezbjednost, tako i bezbjednost odvijanja drumskog i željezničkog saobraćaja.

Vozač kamiona prešao je preko putnog prelaza uprkos aktiviranom svetlosnom signalu koji je najavljivao prolazak voza i pri tome udario i polomio polubranik.

Željeznice Republike Srpske nastoje i uspijevaju da u što kraćem vremenskom roku saniraju, poprave i zamene svaki, namerno ili ne, polomljen i uništen polubranik ili bilo koji dio elektronskog uređaja osiguranja, i u te svrhe ulažu značajna finansijska sredstva.

Željeznice Republike Srpske apeluju na sve učesnike u saobraćaju i podsećaju na obavezu poštovanja saobraćajnih propisa i odgovorno ponašanje prilikom prelaska preko pruge, čime će se izbeći ali i smanjiti broj nezgoda i udesa na putnim prelazima, koji mogu imati tragične posljedice za sve učesnike u saobraćaju”, saopšteno je iz ŽRS.

Izvor:(Crna hronika)

Povezane objave

KOMENTARI

ODGOVORITE

Molimo unesite Vaš komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime

PODIJELI

ZADNJE VIJESTI