MAĐAR NA SLOVENSKIM CESTAMA SA NAPRAVILNO PRIČVRŠĆENIM TERETOM: Nije prošao nekažnjeno

Službenici Postaje prometne policije Celje u jutarnjim satima 29. veljače 2024. godine na autocesti su zaustavili mađarskog vozača kamiona s prikolicom na kojoj su bili nepropisno utovareni kamioni te su otkrili brojne druge nepravilnosti i prekršaje.

Tijekom očevida utvrđeno je više prekršaja cestovnih prometnih propisa. Vozilo nije bilo tehnički besprijekorno, teret je bio nepropisno pričvršćen i pričvršćen, a visina vozila s teretom je za 0,25 m prelazila najveću dopuštenu visinu od 4,20 m.

Provjerom tahografa (digitalnog tahografa) i kartice vozača policijski službenici utvrdili su više prekršaja i to prekoračenje dnevnog vremena vožnje vozača, nedovoljno dnevno vrijeme odmora vozača, prekoračenje produženog dnevnog vremena vožnje te više prekršaja nepropisne uporabe tahografa. . Policija je vozilo isključila iz prometa i vozaču zabranila nastavak vožnje do otklanjanja nedostataka. Za počinjene prekršaje vozač je kažnjen s 1250 eura, a tvrtka s 3900 eura.

Sudionike u prometu, a posebno vozače teretnih vozila, podsjećamo da tereti moraju biti propisno utovareni i pričvršćeni. Zahtjevi za ispravno pričvršćivanje tereta vrijede za zaštitu osoba koje utovaruju, istovaruju i upravljaju vozilom, kao i za sigurnost ostalih sudionika u prometu te tereta i samog vozila. Također je važno prije utovara provjeriti jesu li platforma za utovar, karoserija i oprema za učvršćivanje tereta u dobrom i ispravnom stanju.-saopštava Slovanska policija

Povezane objave

KOMENTARI

ODGOVORITE

Molimo unesite Vaš komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime

PODIJELI

ZADNJE VIJESTI