Završena akcija slovenske policije. Skoro četri hiljade vozača kamiona i autobusa zaustavljeno

Tijekom preventivne akcije za veću sigurnost vozača teretnih vozila i autobusa, koja se provodila od 19. do 25. veljače 2024. godine, policijski službenici kontrolirali su 3442 vozača teretnih vozila i 385 vozača autobusa.

Kod vozača teretnih vozila utvrđeno je 990 prekršaja, a kod vozača autobusa 68. Kod vozača teretnih vozila najčešći prekršaji odnosili su se na preopterećenost vozila i prekoračenje brzine, dok su kod vozača autobusa nekorištenje sigurnosnog pojasa i prekoračenje brzine.

Zbog neispravnosti tereta ili vozila iz prometa je isključeno 135 teretnih vozila.

Vozači, budite odgovorni!
Poštujte propisano vrijeme vožnje, pauze i odmore, ne samo zbog kazne, već prije svega zbog vlastite sigurnosti i sigurnosti drugih sudionika u prometu. Važno je da vozite odmorni iu primjerenom psihofizičkom stanju jer smanjena pažnja za upravljačem višedesettonskog vozila može dovesti do teške prometne nesreće. Stoga na prve znakove pospanosti poduzmite odgovarajuće mjere: sigurno zaustavite vozilo, kratko odrijemajte (15-20 minuta), potom se osvježite, popijte kavu i tek onda nastavite vožnju.

Uvijek vežite sigurnosni pojas! Ako je vozač vezan sigurnosnim pojasom, rizik od smrti u sudaru smanjuje se za 50 posto.

Kao što je važno da se vežete za volanom, važno je i da je vaš teret pravilno i sigurno pričvršćen. Kako za svaku vrstu tereta postoje posebna pravila, upoznajte se s njima na vrijeme.

Povezane objave

KOMENTARI

ODGOVORITE

Molimo unesite Vaš komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime

PODIJELI

ZADNJE VIJESTI