U pokušaju da izbjegne vagu, zaglavio na pašnjaku

Ukrajinska inspekcija vrši redovne kontrole osovinskog opterećenja na putevima, međutim, vozač DAF-a odlučio je učiniti sve da izbjegne kaznu od takvog prekršaja znajući težinu svoje kompozicije. Svoju preopterećenu kompoziciju usmjerio je na zemljanu cestu, a krajnji rezultat možete vidjeti u videu iznad.

Kako stoji u dokumentima, dvoosovinski tegljač s troosovinskom poluprikolicom prevozio je 42 tone tereta. To znači da je ukupna težina petoosovinskog sklopa bila blizu približno 60 tona. Stoga je vozač tijekom vožnje ukrajinskom državnom cestom N-23 odlučio izbjeći dionicu s ugrađenom vagom. Tri kilometra prije kontrolnog punkta skrenuo je na makadamsku cestu, skrenuo i zbog toga je pogonska osovina zapela u vrlo blatnjavom terenu.

Incident dogodio se 9. februara. Tada su na lice mjesta stigli mještani i lokalna vatrogasna ekipa. Vatrogasci su pokušali izvući kamion iz blata, ali to je bio pretežak zadatak za jedno vozilo. Uvjeti na cesti bili su toliko teški da je bilo teško zamisliti rad običnog tegljača pomoći na cesti. U konačnici zadatak je predat specijaliziranoj, tehničkoj vatrogasnoj jedinici s dva vozila Zila 131 s pogonom 6×6.

Specijalizirani vatrogasci tek su 20. februara uspjeli odraditi ovu akciju. DAF s prikolicom čekao je u blatu gotovo dvije sedmice. U međuvremenu je na lice mjesta stigla i saobracajna inspekcija koja je na temelju dokumenata izdala kaznu za pretovar. Kazna je iznosila 51.000 PLN., tačno isti iznos koliko bi koštala vožnja ovog kamiona kroz kontrolni punkt. Osim toga, dogovoreno je da će vozač-prijevoznik pokriti troškove akcije spašavanja, iako iznos nije objavljen.

Pogledajte videozapis!

Povezane objave

KOMENTARI

ODGOVORITE

Molimo unesite Vaš komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime

PODIJELI

ZADNJE VIJESTI